Even voorstellen: Ineke Donjacour, extern vertrouwenspersoon Stichting Kopwerk

Kopwerk nieuws van 09-09-2024

 

Belangrijk is het dat een ieder zich veilig, gerespecteerd en welkom voelt in zijn of haar (werk)omgeving. Toch kan het gebeuren dat iemand dat anders ervaart. De oorzaak kan een ervaring van ongewenst gedrag zijn, of (een vermoeden van) een integriteitsincident. Als je hiermee te maken krijgt is het van belang dat je je verhaal vertrouwelijk kwijt kunt. Hierbij kan ik een luisterend oor bieden, je ondersteunen, adviseren en begeleiden. Dit gebeurt op vertrouwelijke basis.

Er zijn diverse vormen van ongewenst gedrag zoals pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie, bedreiging, gewelddadig gedrag. Je kunt echter ook andere problemen ervaren waardoor je jezelf niet kunt zijn, je onheus bejegend voelt, of je buitengesloten voelt.

Wat kun je van mij verwachten?

De ondersteuning is soms telefonisch, maar je kunt ook aangeven dat je een ontmoeting wilt om te bespreken wat er aan de hand is. Samen staan we stil bij alle aspecten die er spelen en wat dit voor je betekent. Als je dat wilt kunnen we samen kijken, wat eventueel verdere stappen kunnen zijn. We bespreken op welke manier je het best zou kunnen reageren op de situatie. Als je er bijvoorbeeld voor kiest om het gesprek aan te gaan met een collega of leidinggevende, kunnen we dit voorbereiden. In sommige gevallen kan ik ook meegaan naar een dergelijk gesprek. Als dat van toepassing is, kan ik adviseren over een verwijzing naar daarvoor in aanmerking komende (hulpverlenings-)instanties of juridische hulp. Als je een formele klacht wil indienen, kan ik hierbij ondersteunen. Dit geldt ook indien je aangifte wil doen bij de politie.

 

Wie is Ineke?

Ik ben Ineke Donjacour. Ik woon in Dirkshorn, een klein dorpje bij Schagen. Ik ben getrouwd en heb 1 zoon van 22 jaar en vijf katten. Ik houd van wandelen, tuinieren en ontwerpen/ maken van kleding. Ik ben werkzaam als HR adviseur bij een Welzijns- en Kinderopvangorganisatie. Daarnaast ben ik gecertificeerd vertrouwenspersoon bij een aantal organisaties.

 

Je kunt mij bereiken op: 0612516843. Ook kun je mij mailen: inedon@gmail.com

IMG_2328 IMG_2328