Herinnering! De rijke schooldag i.s.m. de Helderse Vallei

Schoter Duijn nieuws van 28-08-2024

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

 

Dit schooljaar organiseren we in samenwerking met de Helderse Vallei een aanbod voor na schooltijd. Dit is kosteloos en alleen voor leerlingen van Schoter Duijn. Het gaat om de volgende activiteiten:

 

Lopend spreekuur
Struin samen met een expert het terrein af, op zoek naar bijzondere natuurschatten. Heb je een vondst, maar sta je voor een raadsel wat het is? Neem dan plaats op de rijdende toonbank en onze expert vertelt je het verhaal achter die ene steen met eigenaardige vorm, dat opvallende veertje of ongewone tak.
Leeftijd
4-7 jaar

 

Onkruid is een mening:

Wie heeft er thuis en in de tuin geen plantjes staan? We zorgen goed voor de plantjes die we in het tuincentrum kopen, maar de wilde plantjes tussen de stoeptegels zien we vaak als onkruid. Terwijl ze heel belangrijk zijn! Ontdek vandaag samen met een expert de stoepplantjes bij De Helderse Vallei in de buurt. We nemen stoepkrijt mee, waarmee we deze plantjes verheffen tot straatkunst! We laten ons hierbij inspireren door kunstenaar David Zinn. Misschien dat zo meer mensen de stoepplantjes beter gaan bekijken en ze waardevol gaan vinden.

Leeftijd
8-12 jaar

 

Do it together

De natuur helpen doe je samen. In de Do It Together workshops gaan we aan de slag om buiten beter te maken voor de dieren in de winter door overnachtingsplekken en voer te maken. Wat je gemaakt hebt mag je uiteraard mee naar huis nemen.

9 en 24 oktober zal er vogelvoer gemaakt worden.

6 en 21 november zullen er overnachtingsplekken gemaakt worden.

Leeftijd
4-12 jaar

 

Per activiteit kunnen er twintig leerlingen meedoen en inschrijven gaat via deze link: inschrijven (https://www.deheldersevallei.nl/aanvraag-pagina/)

Er zijn geen leerkrachten bij de activiteiten aanwezig, alleen personeel van de Helderse Vallei, dus het is belangrijk dat u er als ouder/ verzorger zelf bij blijft.

 

We vinden het ontzettend leuk om dit programma aan te kunnen bieden en hopen dat u net zo enthousiast bent als wij.

 

Veel plezier bij de Helderse Vallei!

 

images images
Scherm­afbeelding 2024-09-12 om 14.58.32 Scherm­afbeelding 2024-09-12 om 14.58.32