Welkom op de groepspagina van groep 7 van juf Joyce!

Hallo allemaal!
Dit is de groepspagina van groep 7. Wij zijn een gezellige groep met in totaal 28 kinderen. Regelmatig schrijven twee kinderen een stukje voor onze groepspagina.
Neemt u regelmatig een kijkje op onze groepspagina, zodat u onze belevenissen kunt lezen?!

Vandaag mochten we dan eindelijk aan de slag met de iPads. We hebben in groepjes van vier kinderen allerlei foto’s gemaakt die we straks verwerken in ons stripverhaal. We hebben ook gewerkt met de verschillende perspectieven. Super leuk!

Afgelopen maandag zijn wij gestart met het project: Digitaal stripverhaal. We hebben veel geleerd over een standpunt aannemen wanneer je een foto maakt, maar hebben ook geleerd over verschillende perspectieven. Zo weten wij nu wat vogelperspectief en kikkerperspectief is. De komende week gaan wij een storyboard maken, zo weten wij wat voor foto's we willen maken en wat de verhaallijn wordt. Aankomende maandag gaan wij foto's maken voor ons eigen stripverhaal, wij hebben er ontzettend veel zin in! 

Op donderdag 25 april kwam de klimaatbus bij ons langs op school. In groepjes van vier of vijf kinderen gingen we allerlei activiteiten doen zodat we meer te weten kwamen over het klimaat. Zo hebben we een schoolpleinscan uitgevoerd om te zien of het schoolplein de juiste afvoer heeft en waar het water allemaal naar toe kan stromen. Daarnaast hebben we met een grondboor verschillende lagen aarde met elkaar vergeleken. Het viel ons op dat hoe dieper je in de aarde boort, hoe kouder en donkerder de aarde wordt.    

    

Op woensdag 24 april gingen de kinderen van groep 7 en 8 op de fiets naar het monument bij de Watertoren. Daar vond de overdracht van het monument plaats. Tijdens de overdracht hadden twee kinderen van groep 7 een speciale taak, zij mochten de vlag hijsen.