Welkom op de pagina van groep 8 van juf Annemieke!

 

Hallo Allemaal,

Wij zijn een gezellige groep met 19 kinderen.
Een groep met 11 meiden en 8 jongens.
Op maandag t/m vrijdag staar juf Annemieke voor de groep.

Houd u onze pagina goed in de gaten? Wij zullen hier regelmatig stukjes en foto's plaatsen over onze belevenissen in de klas.

Op donderdag 25 april kwam de klimaatbus bij ons langs op school. In groepjes van vier of vijf kinderen gingen we allerlei activiteiten doen zodat we meer te weten kwamen over het klimaat. Zo hebben we een schoolpleinscan uitgevoerd om te zien of het schoolplein de juiste afvoer heeft en waar het water allemaal naar toe kan stromen. Daarnaast hebben we met een grondboor verschillende lagen aarde met elkaar vergeleken. Het viel ons op dat hoe dieper je in de aarde boort, hoe kouder en donkerder de aarde wordt. En hebben we gezien hoeveel invloed groene stroken hebben op de afvoering van het water. We hebben met behulp van een soort watertafel stenen vervangen door groen. Het was een leerzame ochtend.

Woensdag 24 april was de overdraht van het monument: "voor hen die vielen" bij de watertoren. 
Groep 8 heeft het monument nu overgedragen aan groep 7. 
Morena, Daniela en Lisanne hebben een gedicht voorgdragen tijdens de overdracht. 
De kinderen van groep 8 hebben allemaal een oorkonde ontvangen, omdat ze het monument een jaar lang hebben geadopteerd.

20190425 124736

We hebben de laatste schooldag voor de vakantie leuk en gezellig afgesloten met elkaar. We hebben film gekeken met wat lekkers erbij. Dylan had zijn popcornmachine mee en we konden heerlijk genieten van zelfgemaakte popcorn.
Iedereen een fijne vakantie gewenst! 

foto popcorn

Rond het thema kerst met als thema: “gezien en gezien worden” hebben alle kinderen een ster gemaakt, met daaraan dingen gehangen waar ze heel gelukkig van worden. Ook hebben alle kinderen een plankje gemaakt met iets wat te maken heeft met kerst.

foto tentoonstelling