Welkom op de groepspagina van groep 6/7 van juf Joyce en juf Ilona!

Vandaag gaf juf Ashley een spellingles. Zij had dit heel goed voorbereid en een leuke afsluiting bedacht. Plickers is een tool waarmee wij anoniem kunnen stemmen op een antwoord zonder een kastje te gebruiken. Deze tool zette juf in om te controleren of wij alles hadden begrepen. Iedereen had een QR-code op een blaadje gekregen. Wij hielden het figuur zó in de lucht dat het juiste antwoord aan de bovenkant te zien was. Vervolgens scande juf alle antwoorden welke werden geregistreerd. Zo kon juf precies zien hoeveel kinderen het juiste antwoord hadden gegeven. 

De week voor de voorjaarsvakantie en de week na de vakantie kregen wij vier mensen op bezoek tijdens de gymles. Zij gaven ons uitleg over het spelen van tafeltennis en hadden allerlei leuke activiteiten voor ons bedacht. In groepjes van ongeveer acht kinderen gingen wij uiteen en werden we flink aan het werk gezet. Sommige kinderen hebben al deelgenomen aan een training omdat zij zo enthousaist waren. Wij zijn benieuwd welke kinderen er straks op tafeltennis zitten.

Vandaag kregen wij een mondhygienist op bezoek. Zij vertelde ons van alles over het poetsen van onze tanden en over het gebit. Ook mochten we een kijkje nemen in de poetsbus wat is ingericht als kleine tandartsenpraktijk. Binnenkort komen de mondhygienisten weer en dan gaan we onderzoeken hoe goed wij onze tanden poetsen. Binnenkort dus meer!

Afgelopen maandag hebben wij voor de ouderen in de Rietschooten een uitnodiging gemaakt. Want volgende week hebben wij een ouderendag in de school georganiseerd, zodat het een gezellig samenzijn wordt voor jong én oud! Iedere klas gaat dan iets met de ouderen doen, wat wij precies gaan doen blijft nog even een verrassing.
Om de ouderen te laten weten dat zij van harte welkom zijn, hebben wij een uitnodiging gemaakt. We zijn begonnen met het opstellen van de uitnodiging. Al gauw kwamen wij erachter dat het belangrijk is dat je het volgende beschrijft:

-Voor wie
-Waarom
-Wanneer
-Waar 
-Tijdstip 

Vervolgens kregen wij allemaal een kaart en hierop schreven wij alles wat er op een uitnodiging moet komen te staan. Nadat iedereen de uitnodiging had geschreven, hebben wij de uitnodiging nog extra versierd. Toen alle uitnodigingen klaar waren, hebben wij ze persoonlijk bij de mensen in de brievenbus gedaan of overhandigd.