Welkom op de groepspagina van groep 6/7 van juf Joyce en juf Ilona!

Afgelopen maandag hebben wij voor de ouderen in de Rietschooten een uitnodiging gemaakt. Want volgende week hebben wij een ouderendag in de school georganiseerd, zodat het een gezellig samenzijn wordt voor jong én oud! Iedere klas gaat dan iets met de ouderen doen, wat wij precies gaan doen blijft nog even een verrassing.
Om de ouderen te laten weten dat zij van harte welkom zijn, hebben wij een uitnodiging gemaakt. We zijn begonnen met het opstellen van de uitnodiging. Al gauw kwamen wij erachter dat het belangrijk is dat je het volgende beschrijft:

-Voor wie
-Waarom
-Wanneer
-Waar 
-Tijdstip 

Vervolgens kregen wij allemaal een kaart en hierop schreven wij alles wat er op een uitnodiging moet komen te staan. Nadat iedereen de uitnodiging had geschreven, hebben wij de uitnodiging nog extra versierd. Toen alle uitnodigingen klaar waren, hebben wij ze persoonlijk bij de mensen in de brievenbus gedaan of overhandigd.

Vrijdag gaf juf Eva een techniekles. Wij kregen sat√©prikkers en marshmallows en daarvan mochten we een brug bouwen. Voordat we gingen bouwen, moesten we een ontwerp tekenen. Sommige kinderen vonden dat best lastig. Uiteindelijk was het alle groepjes gelukt en hebben we mooie en vooral stevige bruggen gebouwd. 

Afgelopen week hebben wij veel activiteiten gedaan rondom Sinterklaas. Maandag en dinsdag mochten we zelf groepjes maken om vervolgens de volgende activiteiten te gaan doen:

-boodschappen doen en een recept bakken
-verhaaltjessommen maken over Sinterklaas
-een rondeel schrijven
-een klankverhaal met de kleuters 

We hebben heerlijk gewerkt en op woensdag hebben we allemaal genoten van de kruidnoten, Sinterklaascake, peperkoek en speculaasbrokken. Het was heerlijk!

Vandaag kregen wij bezoek in de klas. Een mevrouw van de bibliotheek kwam vertellen over hoe wij op internet informatie kunnen vinden voor een werkstuk of spreekbeurt. In tweetallen kregen wij een weekblad en een iPad zodat wij alle opdrachten konden maken. Het was erg interessant en we hebben veel geleerd.