Welkom op de pagina van groep 5/6! Wij zijn een groep van 23 kinderen. Dit is de gezelligste groep van de school met een leuke juf. Wij zijn heel erg creatief en altijd enthousiast. Op deze pagina kunnen jullie al onze leuke activiteiten zien.

Groetjes,

Groep 5/6

Welkom in groep 5 6

We zijn blij dat we weer op school aan het werk zijn. Afgelopen weken zijn wij druk bezig geweest met lezen, taal, spelling en rekenen. 

Een paar leuke opdrachten van afgelopen weken: 

We hebben een spelling droedel gemaakt. Dit is een tekening waarbij je allerlei lijnen door elkaar tekent. Vervolgens ga je in ieder vakje woorden schrijven van een gekozen spellingscategorie. Het lijkt wel kunst! 

Spelling droedel 1  spelling droedel 2

Ook zijn we bezig geweest met het schrijven en tekenen van een stripverhaal.

stripverhaal

Een andere leuke opdracht is de eigenschappen naam. We gingen onze naam onder elkaar schrijven. Voor iedere letter van je naam moest je een eigenschap bedenken die bij jou past. 

eigenschappen naam

Even een kleine sfeer impressie hoe sommige kinderen van groep 5/6 bezig zijn thuis met school. 

Groep 5 6 thuis aan werk

 

Vandaag gingen we met de klas een verpakking ontwerpen voor een ei. De verpakking moest zo stevig zijn dat het ei niet kapot zou gaan als je het liet vallen. Alle leerlingen zijn hard bezig geweest!

 

ei 1 

 ei 1


Aan het einde van de les gingen we de verpakkingen testen en van de 8 waren er 5 verpakkingen die het hadden gered.

ei

 

speelgoed container  container speelgoed

Met de Fancy Fair vorig schooljaar hebben wij nieuw buitenspeelgoed gekocht. Om het speelgoed mooi te houden hebben wij een gele container waar het materiaal in kan. Deze container hebben wij met de hele klas mogen beschilderen. Zo ziet het er een stuk vrolijker uit!