Welkom op de pagina van groep 5/6 van juf Tessa!

In groep 5/6 zijn wij druk bezig met de voorbereidingen voor de kerstviering. Zo hebben wij van klei een waxinelichthouder gemaakt. Deze gaan wij beschilderen als het goed gedroogd is.

waxinelichthouder maken

De waxinelichthouder willen wij gaan gebruiken tijdens de kerstviering om een gezellig lichtje in de klas te hebben.

Wat een geslaagde Kinderboekenweek! De kinderen hebben verschillende activiteiten gedaan rondom de Middeleeuwen. Zo hebben ze een eigen kasteel ontworpen en gemaakt, een onderzoek gedaan naar een onderzoeksvraag over die tijd, een spookverhaal met elkaar ingesproken als mini luisterboek en ook veel gelezen met elkaar!

IMG 20201008 130710

Vandaag zijn wij gestart met de Kinderboekenweek En Toen? Groep 5/6 gaat deze week aandacht besteden aan het tijdvak Middeleeuwen. 

Wij begonnen de ochtend met het maken van een puzzel. Ieder groepje heeft de puzzel kunnen oplossen, maar wat kwam er uit...?

 

Het tijdvak van de Middeleeuwen. 

Na het puzzelen hebben wij per groep een onderzoeksvraag bedacht. Hier gingen wij later op de chromebook informatie over opzoeken. Uiteindelijk gaan wij met de informatie een presentatie maken. 

kbw 1 2020

 

Deze week kreeg groep 5/6 bezoek van de bibliotheek. Een hele leuke en interessante les hebben wij gehad. We gingen een prentenboek uitkiezen. We maakten een foto van de prent en gingen vervolgens onszelf fotograferen bij een green screen. Met de twee foto's gingen wij onszelf in het prentenboek zetten. Hoe leuk is dat?!

 

bieb les 1 bieb les 2